Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Berkman tankpas, ons loyalty programma Tank&Win! of wellicht over iets compleet anders? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en antwoorden hierop.

Je kunt heel gemakkelijk zoeken op één of meerdere steekwoorden. Staat je vraag er niet bij? Dan kun je tijdens kantoortijden (op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 0180-643643 of een bericht sturen via WhatsApp (telefoonnummer 06-13075426). Uiteraard kun je te allen tijde ook een mail sturen naar klantenservice@berkman.nl. Wij helpen je dan graag vanaf daar verder!


Algemeen

 • Het afgeschreven bedrag komt niet overeen met hetgeen dat ik getankt heb, wat nu?

  Indien u bij Berkman getankt heeft, maar het afgeschreven bedrag komt volgens u niet overeen met hetgeen dat er volgens u daadwerkelijk afgeschreven had  moeten worden, dan stelt onze klantenservice graag een onderzoek in naar de transactie. De uitkomsten van het onderzoek zullen ten alle tijden met u worden gedeeld.

  Om een volledig onderzoek te kunnen starten hebben wij onderstaande gegevens nodig. Deze kunt u versturen naar klantenservice@berkman.nl

  – De tankbon*
  – Een bewijs van afschrijving (print screen)

  *Indien u niet in het bezit bent van de tankbon dan ontvangen wij graag de volgende aanvullende gegevens:
  – Berkman locatie
  – Start en eindtijd van de transactie
  – Datum van de transactie
  – Aantal getankte liters
  – Het pompnummer

 • Ik heb geen tankbon ontvangen, wat nu?

  Allereerst onze excuses dat je geen tankbon hebt ontvangen. Je kunt eenvoudig een kopie opvragen van je tankbon via het aanvraagformulier: “Kopie Tankbon“.

 • Na het tanken is er een bedrag van €125,00 afgeschreven, hoe kan dit?

  Wanneer u gaat tanken bij een onbemande pomp (bij welke aanbieder dan ook, hierin zit geen verschil) en u uw PIN pas insteekt om te gaan tanken, ontstaat er een online verbinding met uw bank. Er wordt door uw bank van te voren een bedrag in reservering gesteld voordat u gaat tanken en dat bedraagt € 125 (maximaal toegestaan te tanken per tankbeurt). Deze reservering noemen we pre-autorisatie en betreft een Europese afspraak. Normaal gesproken duurt deze reservering enkele minuten en wordt dit meteen gecorrigeerd naar het werkelijke bedrag waarvoor u getankt heeft, zodat u er in de regel nooit iets van merkt.

  Het kan soms gebeuren dat er een storing plaatsvindt bij Equens, de tussenpartij die alle PIN- transacties behandelt. Dat kan als gevolg hebben dat de reservering langer duurt, waardoor het gereserveerde bedrag tijdelijk ‘vast’ staat.

  Wat is pre-autorisatie?
  Op het moment dat er getankt gaat worden bij een onbemand tankstation, dient de betaalpas met pincode ingegeven te worden. Op deze manier worden de gegevens van een pinpas nagetrokken door het systeem en wordt er ook gekeken of de klant wel voldoende geld op zijn rekening heeft staan voor het betalen van de af te nemen brandstof. Omdat er nog niet zeker is welk bedrag er aan brandstof getankt gaat worden, vraagt het systeem goedkeuring aan de bank welke vervolgens een bedrag van de rekening wordt gereserveerd. Dit is meestal 125 of 150 euro. Als het tanken voltooid is wordt het getankte bedrag van deze reservering afgehaald en wordt het resterende bedrag weer teruggestort.

  Hoe lang duurt dit?
  Meestal merkt u niets van de pre-autorisatie en wordt het geld direct teruggestort zonder dat het op je bankafschrift staat. Mocht dit bedrag nog niet teruggestort zijn, raden wij aan om contact op te nemen met uw bank. Zij kunnen dit voor u bekijken en navraag doen bij het bedrijf dat de transacties van betaalautomaten verzorgd.

  Mijn betaalpas is geblokkeerd
  Het is niet altijd duidelijk wanneer de correctie wordt doorgevoerd, maar zeker is dat het altijd rechtgezet wordt. Berkman kan uw betaalpas niet blokkeren, dat doet uw bank. Berkman kan u in ieder geval verzekeren dat het gereserveerde bedrag nooit op onze rekening wordt ‘vastgehouden’. Wij krijgen dit bedrag nooit binnen en hebben hier dan ook totaal geen verdere invloed op; wij kunnen u slechts adviseren uw bankrekening regelmatig te controleren en indien gewenst contact op te nemen met uw bank.

 • Tijdens het tanken is mijn kleding, door mankementen aan de apparatuur, vervuild geraakt met brandstof, wat nu?

  Wanneer uw kleding vervuild is geraakt door een mankement aan de apparatuur, dan kunt hiervan een melding maken bij: klantenservice@berkman.nl. Voeg bij het bericht altijd uw tankbon*, een bewijs van afschrijving en een foto van de opgelopen schade .
  Onze klantenservice zal na ontvangst van uw bericht een onderzoek starten naar deze gebeurtenis. De uitkomsten van het onderzoek zullen ten alle tijden met u worden gedeeld.

  *Indien u niet in het bezit bent van de tankbon dan ontvangen wij graag de volgende aanvullende gegevens:
  – Berkman locatie
  – Start en eindtijd van de transactie
  – Datum van de transactie
  – Aantal getankte liters
  – Het pompnummer

Berkman spaarprogramma

 • Hoe registreer ik mij voor het Berkman Spaarprogramma?

  Na het binnen krijgen van je Berkman tankpas zul je een account activatie linkje ontvangen. Via deze link kan je je makkelijk registreren om mee te doen met het spaarprogramma.

  Als je nog geen tankpas hebt aangevraagd dan kan dit op www.berkman.nl/tankpas.

  Indien je de tankpas binnen hebt gekregen, maar nog steeds geen mailtje hebt gehad. Dan kun je tijdens kantoortijden (werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 0180-643643 of een bericht sturen via WhatsApp (telefoonnummer 06-13075426). Uiteraard kun je te allen tijde ook een mail sturen naar klantenservice@berkman.nl. Wij helpen je dan graag vanaf daar verder

 • Hoe spaar ik punten voor de webshop?

  Nadat je bent geregistreerd voor het spaarprogramma spaar je automatisch met iedere tankbeurt (betaald met jouw Berkman tankpas) voor punten. Deze punten worden automatisch binnen 5 werkdagen toegevoegd in het programma. Op dit moment krijg je alleen punten wanneer er wordt getankt bij de locaties in Middelburg, Vlissingen en Barendrecht. 

  (Op dit moment is het Spaarprogramma alleen beschikbaar in Barendrecht, Middelburg en Vlissingen. Het programma wordt in fases uitgerold en zal uiteindelijk bij alle locaties beschikbaar zijn.)

   

 • Ik heb een tankpas, maar het lukt mij niet om in te loggen?

  Voordat je kan inloggen moet je account geregistreerd worden. Er is een mailtje verstuurd met hierin een activatielink. Wanneer je hier de juiste gegevens hebt ingevuld kun je meteen inloggen in de webshop!

  Heb je dit mailtje niet ontvangen?  Dan kun je tijdens kantoortijden (werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 0180-643643 of een bericht sturen via WhatsApp (telefoonnummer 06-13075426). Uiteraard kun je te allen tijde ook een mail sturen naar klantenservice@berkman.nl. Wij helpen je dan graag vanaf daar verder

 • Ik heb getankt maar mijn puntensaldo is nog niet geüpdatet, wat moet ik doen?

  Het kan soms enige tijd duren voordat het puntensaldo wordt toegevoegd aan de online spaaromgeving.

  Is het puntensaldo na 7 dagen nog niet bijgewerkt? Dan kun je tijdens kantoortijden (werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 0180-643643 of een bericht sturen via WhatsApp (telefoonnummer 06-13075426). Uiteraard kun je te allen tijde ook een mail sturen naar klantenservice@berkman.nl. Wij helpen je dan graag vanaf daar verder 

 • Kan ik mijn emailadres wijzigen?

  Het is helaas nog niet mogelijk zelf je mailadres aan te passen. Indien het mailadres gewijzigd dient te worden, kun je dit doorgeven via klantenservice@berkman.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat het mailadres voor jou wordt aangepast. 

 • Voor wie is het Berkman Spaarprogramma?

  Het Spaarprogramma is op dit moment beschikbaar voor de particuliere klanten op de locaties Barendrecht, Middelburg en Vlissingen. Uiteindelijk zullen wij dit ook beschikbaar stellen aan de zakelijke klanten zodra het platform ver genoeg doorontwikkeld is.

  (Op dit moment is het Spaarprogramma alleen beschikbaar in Barendrecht, Middelburg en Vlissingen. Het programma wordt in fases uitgerold en zal uiteindelijk bij alle locaties beschikbaar zijn.)

 • Wanneer kan ik meedoen aan het Berkman Spaarprogramma?

  Je kunt meedoen aan het Berkman Spaarprogramma zodra je jouw Berkman tankpas binnen hebt gekregen en de automatische incasso is goed gekeurd. Heb je nog geen tankpas aangevraagd? Dan kan dit gemakkelijk op www.berkman.nl/tankpas.

  (Op dit moment is het Spaarprogramma alleen beschikbaar in Barendrecht, Middelburg en Vlissingen. Het programma wordt in fases uitgerold en zal uiteindelijk bij alle locaties beschikbaar zijn.)

  Heb je jouw tankpas al ontvangen, maar kan je nog steeds niet meedoen aan het programma? Of staan na 5 werkdagen de punten nog steeds niet je account? Dan kun je tijdens kantoortijden (werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 0180-643643 of een bericht sturen via WhatsApp (telefoonnummer 06-13075426). Uiteraard kun je te allen tijde ook een mail sturen naar klantenservice@berkman.nl. Wij helpen je dan graag vanaf daar verder 

 • Wanneer krijg ik de activatiemail om mij aan te melden voor het spaarprogramma?

  Je ontvangt de activatiemail zodra de tankpas wordt verstuurd. Dit is na de controle van de incasso machtiging.

 • Wat is het Berkman Spaarprogramma?

  Het Berkman spaarprogramma is een programma dat is ontwikkeld om iets terug te geven aan onze klanten. Doormiddel van het programma kun je als klant punten sparen met iedere tankbeurt. Iedere liter staat voor een punt die je vervolgens uit kunt geven op onze online webshop. Op deze webshop kun je korting krijgen voor toffe producten, diensten en uitjes. Het spaarprogramma is wel alléén voor onze tankpashouders. Deze kan iedereen online aanvragen op www.berkman.nl/tankpas. Tot slot zijn de punten maar 1 jaar geldig, dus wacht niet te lang met het kijken naar ons brede assortiment!

  (Op dit moment is het Spaarprogramma alleen beschikbaar in Barendrecht, Middelburg en Vlissingen. Het programma wordt in fases uitgerold en zal uiteindelijk bij alle locaties beschikbaar zijn.)

 • Welke tankstations doen mee aan het Berkman Spaarprogramma?

  Op dit moment is het Spaarprogramma alleen beschikbaar in Barendrecht, Middelburg en Vlissingen. Het programma wordt in fases uitgerold en zal uiteindelijk bij alle locaties beschikbaar zijn.

Berkman Tankpas

 • Hoe werkt de Berkman Tankpas?

  Met de Berkman tankpas kunt u tanken bij alle Berkman tankstations door heel Nederland! De pas gebruikt u als betaalmiddel en achteraf krijgt u een wekelijkse factuur. Vooral voor zakelijke klanten heeft dit een groot administratief voordeel. Wij bieden de Berkman tankpas ook graag aan particuliere klanten aan.

 • Ik heb drie keer een verkeerde pincode ingetoetst, en nu is mijn Berkman tankpas geblokkeerd?

  Dit klopt, uit veiligheidsoverwegingen gebeurt dit automatisch. Na 24 uur wordt de pas overigens ook weer automatisch gedeblokkeerd. Mocht uw pas gestolen zijn, of u heeft uw pas verloren, kunt u de pas blokkeren in ‘Mijn Berkman’ zonder dat er misbruik van gemaakt kan worden! Hier kunt u de reden opgeven en een nieuwe pas aanvragen.

 • Ik heb een ander kenteken, hoe kan ik dit wijzigen?

  Wanneer u inlogt op “Mijn Berkman” kunt u klikken op ‘Overzicht alle kaarten’. U krijgt dan een overzicht van alle kaarten die in gebruik zijn. Bij iedere kaart kunt u op het witte velletje klikken naast de tankpomp. Hierin kunt u alle gegevens van de pas wijzigen. Dus ook het kenteken. Succes!

 • Ik weet de pincode niet meer van mijn tankpas, kan ik deze wijzigen?

  Wanneer u inlogt op “Mijn Berkman” kunt u klikken op ‘Overzicht alle kaarten’. U krijgt dan een overzicht van alle kaarten die in gebruik zijn. Bij iedere kaart kunt u op het witte velletje klikken naast de tankpomp. Hierin kunt u alle gegevens van de pas wijzigen. Dus ook de pincode. Succes!

 • Kan ik mijn emailadres wijzigen?

  Dat kan zeker! Wanneer u bent ingelogd in “Mijn Berkman” kunt u naar ‘Ingelogd als …’ gaan. Onder ‘Mijn gegevens bewerken’ kunt u dan uw emailadres aanpassen.

 • Kan ik online ook facturen inzien?

  Ja dat kan! Onder het kopje “Facturen” > “Facturen betaalstatus” Kunt u alle facturen inzien! Bovenaan kunt u filteren op periode, om zo snel de juiste factuur voor u te hebben.

 • Krijg je extra korting met de Berkman tankpas?

  Wij geven geen extra kortingen bij het gebruik van de Berkman tankpas. U heeft wel altijd het voordeel van de hoge kortingen aan de pomp, bij elk Berkman tankstation!

 • Mijn bankrekeningnummer moet gewijzigd worden, hoe doe ik dat?

  Wanneer u inlogt op “Mijn Berkman” kunt u klikken op “Incassomachtiging aanvragen”. Hierin vult u de volgende gegevens in: Uw bank; Zakelijk/Privé rekening en Maximum incassobedrag. Let op dit kan alleen wanneer u klant bent bij ABN Amro, ING of Rabobank.

  Wanneer u klant bent bij een andere bank, kunt u dan uw IBAN opsturen naar klantenservice@berkman.nl Dan zorgen wij voor de juiste gegevens.

 • Waarom krijg ik de foutmelding productautorisatie?

  Waarschijnlijk heeft u niet het gewenste product aanstaan op uw pas. Gelukkig kunt u dit wijzigen.  Dit kan door in te loggen in “Mijn Berkman” en naar “Overzicht alle kaarten” te gaan. U krijgt dan een overzicht van alle kaarten die in gebruik zijn. Bij iedere kaart kunt u op het witte velletje klikken naast de tankpomp. Hierin kunt u alle gegevens van de pas wijzigen. Dus ook de producten. Succes!

 • Waarom slaat de pomp iedere keer af bij een bepaald bedrag?

  Dat zal waarschijnlijk komen door de limiet op uw tankpas. Gelukkig kunt u deze ook wijzigen. Dit kan door in te loggen in “Mijn Berkman” en naar “Overzicht alle kaarten” te gaan. U krijgt dan een overzicht van alle kaarten die in gebruik zijn. Bij iedere kaart kunt u op het witte velletje klikken naast de tankpomp. Hierin kunt u alle gegevens van de pas wijzigen. Dus ook de limiet. Succes!

 • Wat is “Mijn Berkman”?

  Iedere tankpasklant bij Berkman ontvangt gegevens om in te kunnen loggen in “Mijn Berkman”. Hierin heeft u een overzicht van alle kaarten en kunt u gegevens zoals limieten en kentekens wijzigen. Ook kunt u uw facturen inzien.

 • Zitten er extra kosten aan de Berkman Tankpas?

  Met de Berkman Tankpas heeft u geen maandelijkse extra kosten. U betaalt alleen eenmalig €5,- administratiekosten en vervolgens bent u klaar om te tanken!

 • Zitten er limieten op de Berkman tankpas?

  Zeker! Hoe fijn is het om zekerheid te hebben over al uw tankpassen. Het risico op misbruik wordt zo een heel stuk kleiner gemaakt. Wanneer u een hogere limiet nodig heeft, kunt u dat gemakkelijk aanpassen in “Mijn Berkman”, uw eigen online omgeving

Brandstof en prijzen

 • Hoe kan het dat de prijzen per Berkman locatie verschillen?

  De prijzen worden per locatie afgestemd op verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan o.a. ligging van het tankstation, aantal faciliteiten, bemand (service) station of onbemand, aanwezige concurrentie in de nabije omgeving enz. Dit alles zorgt ervoor dat er inderdaad kleine verschillen kunnen zitten tussen de prijzen op de verschillende Berkman Tankstations. Echter, onze kernwaarden worden op elk station gevolgd, en voordelig tanken maakt daar onderdeel van uit!

 • Hoe weet je of je auto geschikt is voor het gebruik van E10?

  Bij auto’s met bouwjaar 2018 staat op de tankvulopening aangegeven of deze geschikt is voor E10. Daarnaast kan je eenvoudig checken of je auto geschikt is voor E10 door gebruik te maken van de E10 tool op www.e10check.nl.

 • Is het mogelijk om een mix van E10 en E5 te gebruiken?

  Ja, maar alleen als je auto geschikt is voor E10. Echter, om de fabrieksgarantie te behouden en lange termijn schade te voorkomen, dien je de door de fabrikant aanbevolen brandstof te gebruiken.

 • Kan er, wanneer op de auto aangeduid staat dat je E10 kunt tanken, ook Euro 98 getankt worden?

  Ja dat kan. Auto’s die het E10 label hebben kunnen ongelode benzine tanken waar tot aan maximaal 10% bio-ethanol inzit. Euro 98 bevat tot maximaal 5% bio-ethanol, dus kan prima getankt worden.

 • Klopt het dat E10 minder efficiënt is en de brandstofzuinigheid hieronder zal lijden?

  In vergelijking tot E5 benzine, kan het gebruik van E10 de brandstofzuinigheid enigszins verminderen. Het verschil, als dat er al is, is echter erg klein (ong. 1%) en het is daardoor onwaarschijnlijk dat dit opvalt tijdens de dagelijkse autoritjes. Het is handig om te weten dat vele andere factoren de brandstofefficiëntie beïnvloeden, zoals type voertuig, rijstijl, wegconditie en de lading van het voertuig.

 • Kun je E10 brandstof gebruiken voor je tuingereedschap, boot of andere apparatuur / machines die op benzine werken?

  Tenzij de handleiding expliciet aangeeft dat E10 gebruikt kan worden, adviseren wij om benzine met niet meer dan 5% bio-ethanol (E5) te gebruiken. Euro 98 is geschikt voor alle motoren die op ongelode benzine werken en zal niet meer dan 5% bio-ethanol blijven bevatten. Bij twijfel dien je contact op te nemen met de fabrikant.

 • Kun je E10 voor je motorfiets gebruiken?

  Controleer altijd eerst op e10check.nl of je motorfiets geschikt is, of vraag dit na bij je fabrikant/dealer. Als ze het dan nog steeds niet zeker weten, dan raden we je aan om Euro 98 te tanken. Euro 98 is geschikt voor alle benzinevoertuigen en bevat niet meer dan 5% bio- ethanol.

 • Kun je E10 voor je oldtimer gebruiken?

  Controleer altijd eerst op e10check.nl of je auto geschikt is, of vraag dit na bij je autofabrikant/autodealer. Als dat niet (meer) mogelijk is, dan raden we je aan om Euro 98 te tanken. Euro 98 is geschikt voor alle benzineauto’s en bevat niet meer dan 5% bio- ethanol.

 • Kun je E10 voor je snor- bromfiets of scooter gebruiken?

  Voor de meeste (oude) snor- bromfietsen of scooters is E10 niet geschikt. Wij raden je daarom aan om Euro 98 te tanken. Euro 98 is geschikt voor alle benzinevoertuigen en bevat niet meer dan 5% bio- ethanol.

  Heb je een nieuwe model snor-bromfiets of scooter en wil je E10 tanken, controleer dan altijd eerst op e10check.nl of deze geschikt is, of vraag dit na bij je fabrikant/dealer.

 • Landelijke adviesprijs, pompprijs en actiekortingen. Hoe zit dat nu precies?

  De opbouw van brandstofprijzen en de kortingen hierop is ingewikkeld en roept regelmatig vragen op. We leggen je hier daarom precies uit hoe het werkt!

  Landelijke adviesprijs van brandstof

  Brandstofprijzen zijn onder andere afhankelijk van de prijs van ruwe olie. Deze prijs kan per dag verschillen. Daar bovenop komen nog kosten voor transport, opslag, productie, BTW en accijns. Al deze kosten bij elkaar opgeteld vormt onze inkoopprijs. Tussen de landelijke adviesprijzen en de inkoopprijs zit onze marge. Van deze marge wordt ons personeel, huisvesting, distributie, marketing en de standaard hoge korting die wij onze klanten geven betaald.

  Van landelijke adviesprijs naar pompprijs

  Omdat wij weten dat tanken niet de leukste uitgave is geeft Berkman standaard een hoge korting op de landelijke adviesprijs. De landelijke adviesprijs min de standaard hoge korting vormt de uiteindelijke prijs die je als klant per liter betaald, de pompprijs. Omdat de landelijke adviesprijs en de standaard hoge korting dagelijks kan verschillen geldt dat ook voor de pompprijs.

  Actiekortingen

  Dit geldt ook voor speciale actiekortingen. Wanneer wij communiceren dat we bij één of meerdere tankstations een extra hoge korting geven op één van onze brandstoffen, dan is dit ook t.o.v. de landelijke adviesprijs. Deze actiekorting vervangt dan de standaard hoge korting die wij geven.

 • Waar is E10 verkrijgbaar?

  E10 is m.i.v. 1 oktober 2019 bij alle Berkman tankstations verkrijgbaar. Op de tankstations waar wij twee soorten benzine aanbieden zijn dit Euro 95 E10 en Euro 98 . Op de tankstations waar wij maar 1 soort benzine aanbieden is dit standaard Euro 95 E10.

 • Waarom is E5 alleen beschikbaar in de premium brandstof?

  Vanuit de overheid zijn wij wettelijk verplicht om onze meest verkochte brandstof – euro 95 – te wijzigen in E10. Onze premium brandstof, Euro 98, blijft niet meer dan 5% bio-ethanol bevatten en is daardoor geschikt voor alle benzineauto’s.

 • Waarom wordt Euro 95 gewijzigd in E10?

  Om te voldoen aan de EU biobrandstoffen wetgeving, dient Euro 95 nu tot 10% bio-ethanol te bevatten (i.p.v. de huidige 5%). Deze brandstof heet Euro95 E10.

 • Wat als je een diesel voertuig rijdt?

  Diesel brandstof verandert vooralsnog niet van samenstelling en daardoor worden diesel voertuigen niet geraakt door de introductie van E10.

 • Wat als je met een oldtimer per ongeluk E10 tankt terwijl dat eigenlijk niet mocht?

  Neem contact op met je garagehouder voor advies.

 • Wat is bio-ethanol?

  Bio-ethanol is een biobrandstof – een brandstof die gemaakt wordt van duurzame grondstoffen, bijvoorbeeld landbouwgewassen zoals tarwe en mais. Biobrandstoffen kunnen ook van diverse afvalmaterialen geproduceerd worden. Biobrandstoffen worden direct gemixt met conventionele brandstoffen.

 • Wat is E10?

  E10 is een benzine waar tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol in zit. In veel landen om ons heen is E10 al beschikbaar en in de toekomst komen hier naar verwachting steeds meer landen bij om zo bij te dragen aan de vermindering van CO2 uitstoot door benzineauto’s.

 • Wat is het voordeel van E10?

  E10 benzine bevat tot 10% bio-ethanol en draagt daardoor bij aan de vermindering van CO2 uitstoot door benzineauto’s. De ethanol komt uit duurzame energiebronnen. Dit helpt het probleem van klimaatverandering aan te pakken en emissie doelstellingen te behalen, terwijl de afhankelijkheid van Nederland van fossiele brandstoffen afneemt.

 • Wat moet je doen als je auto niet voorkomt op de website e10check.nl?

  Als een auto niet op de e10check.nl voorkomt, dan dien je zelf de handleiding van het voertuig te controleren en/of contact op te nemen met de garagehouder. Uiteraard kan je wel Euro 98 (blijven) tanken, waar tot aan maximaal 5% ethanol in zit.

 • Wat moet je doen als je E10 hebt getankt terwijl de auto hiervoor niet geschikt is?

  Geen zorgen, een enkele keer E10 tanken kan geen kwaad. Maar je dient de volgende keer wel de juiste brandstof te tanken.

 • Wat moet je doen als je voertuig geen E10 kan gebruiken?

  Er kan dan altijd Euro 98 getankt worden. Euro 98 is namelijk geschikt voor alle voertuigen die op ongelode benzine rijden. Euro 98 blijft tot maximaal 5% ethanol bevatten.

 • Zijn alle benzinevoertuigen geschikt voor E10?

  Meer dan 90% van de auto’s is geschikt voor E10. Voor sommige auto’s met het bouwjaar van voor 2000 kan het gebruik van E10 problemen veroorzaken. Kunststoffen en metalen (of aluminium) kunnen aangetast worden door het hogere % ethanol in E10.

De Berkman app

 • Hoe speel ik mee voor prijzen in de app?

  Elke liter die je bij een Berkman tankstation tankt, is een lot voor de prijs van dat tankstation. Dus hoe meer liters je tankt, hoe hoger je winstkans in de maandelijkse prijzenloterij. 

 • Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen?

  Wanneer je een prijs hebt gewonnen krijg je een mailtje op het email-adres waarmee je je hebt geregistreerd. Verder kan je ook de winnaars van de afgelopen prijs terugzien in de app. 

 • Hoe werkt betalen voor mijn parkeertransacties?

  Er zijn verschillende betaalmethoden beschikbaar om te betalen voor je parkeertransacties. Op dit moment kan je betalen met PayPal, Incasso, Tikkie en Payconiq. Aan het eind van elke maand wordt het openstaande bedrag automatisch afgeschreven of krijg je een betaalverzoek.  

 • Ik heb getankt maar mijn transactie komt niet in mijn transactieoverzicht, wat moet ik nu doen?

  Waarschijnlijk is uw kenteken onverhoopt niet gescand, dit kan meerdere oorzaken hebben. Uiteraard wilt u wel dat uw tankbeurt mee telt voor de prijzen. Daarom zullen wij zo snel mogelijk uw tankbeurt handmatig nog toevoegen aan uw profiel als u naar klantenservice@berkman.nl een mailtje stuurt met uw naam, kenteken en tankbon. Wanneer u uw tankbon niet (meer) heeft, ontvangen wij in plaats daarvan graag een kopie van uw afschrift (totaalbedrag), het pompnummer, locatie en het soort brandstof. 

 • Kan ik de app ook zakelijk gebruiken?

  Ja dat kan. Met de app kan u uw transacties opvragen zodat u ze bij uw werkgever kan declareren. Dit is mogelijk voor zowel tankbeurten als parkeertransacties. 

 • Mijn vraag over de app staat er niet bij, wat kan ik doen?

  Voor overige vragen die niet in de FAQ vermeld staan, kun je een mailtje sturen naar klantenservice@berkman.nl of bellen naar 0180 643643. 

 • Waar kan ik de Berkman app downloaden?

  De Berkman app is gratis te downloaden in de Google Playstore voor Android https://play.google.com/store en in de App Store https://apps.apple.com voor IOS. In de store kan u zoeken op ‘Berkman’ en vervolgens de app downloaden. 

 • Waarom staat er een verificatie code bij mijn voertuig?

  Wanneer je nog niet hebt getankt met je voertuig, zal eerst geverifieerd moeten worden of het voertuig ook van jou is. Bij je eerstvolgende tankbeurt zal je een notificatie ontvangen om jouw voertuig te verifiëren. Wanneer je de app vervolgens helemaal afsluit en weer opnieuw start, zal je kenteken geverifieerd zijn.  

 • Waarom zie ik geen prijzen in de app?

  Je ziet alleen de prijzen voor jouw favoriete tankstation. Als jouw favoriete tankstation nog niet meedoet met de app, zal je ook geen prijzen zien. Je favoriete tankstation kan je in jouw profiel aanpassen. 

 • Waarom zie ik ook TanQyou terugkomen in mijn mails?

  De Berkman app draait op het platform van TanQyou. Hier is voor gekozen om ervoor te zorgen dat wij voorop kunnen lopen met nieuwe ontwikkelingen en deze op een stabiele manier kunnen worden uitgerold. Voor jou betekent dit dat je af en toe mails ontvangt van TanQyou met betrekking tot je account. Voor vragen hierover kan je altijd terecht bij de Berkman klantenservice. 

 • Wanneer wordt de mobiel betalen functionaliteit actief?

  We zijn hard aan het werk om deze zo snel mogelijk live te laten gaan. Om dit te kunnen doen, moeten er eerst wat dingen worden aangepast in de huidige infrastructuur. We informeren je zodra de functionaliteit actief is. 

 • Welke tankstations doen nu mee aan de Berkman app?

  Bij verschillende Berkman locaties kun je vanaf nu automatisch meespelen voor maandelijkse prijzen via de Berkman app. Een overzicht van alle deelnemende tankstations vind je hier. Uiteindelijk zullen alle Berkman tankstations worden aangesloten op de app. 

© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement