Berkman, jouw brandstofpartner voor onderweg

Ontdek de kwaliteit, gemak en de vriendelijkheid
van Berkman Tankstations.

berkman capelle a/d ijssel
Visual

Geschiedenis

Op 1 mei 1903 neemt Johannes Berkman (1e generatie) de kolenhandel over van zijn baas Jan Huijser. Die overname vormde de start van het familiebedrijf “Berkman”. Met paard en wagen werden de zakken kolen aan huis afgeleverd. Later werd het kolentransport gemoderniseerd naar treinwagons en vrachtwagens.

Omstreeks 1960 opende Berkman in Barendrecht haar eerste tankstation. Het tankstation bestond uit één pomp met superbenzine, een wringerbok met een wringer en een emmer, een luchtpomp en een vitrine voor accessoires. Het tankstation bevond zich destijds op hetzelfde terrein als de kolenloods aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht.

Berkman voorzag dat de kolenhandel tegen die tijd geen eindeloze toekomst meer voor zich had en besloot haar blik uit te breiden naar andere bedrijfsmogelijkheden.

Berkman sinds 1903
Visual

In de periode 1960 tot 1980 richtte Berkman zich onder andere op:

  • Berkman Tankstations (omstreeks 1960),
  • Carwash faciliteiten (omstreeks 1960),
  • Berkman Autotransport (omstreeks 1975),
  • Autobedrijf Berkman – Visser (omstreeks 1975),
  • Vobex (1976 – dat nog altijd onder de naam “Berkman Forwarding” internationaal doorgroeit),
  • Tankstation winkel (omstreeks 1980).

Vandaag de dag is Berkman Energie Service BV de oliehandel waarin alle activiteiten op het gebied van tankstations, autowassen, winkels en brandstoffenhandel zijn ondergebracht. Berkman Forwarding BV is inmiddels een opzichzelfstaand bedrijf en autobedrijf Berkman – Visser is een aantal jaren geleden verkocht.

Berkman sinds 1903
Visual

Berkman door de jaren heen

Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf hechten wij veel waarden aan onze omgeving. Wij zetten ons daarom elk jaar in voor een goed doel dat aansluit bij ons perspectief op de maatschappij. Wij zetten ons daarom voornamelijk in voor goede doelen die zich op een persoonlijke, betrokken manier inzetten voor families en gezinnen. Daarnaast vinden wij sport belangrijk om beweging te stimuleren en de gezondheid te bevorderen.

Berkman tankwagen
Visual

Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF)

Het goede doel waar wij ons inmiddels al meedere jaren achtereenvolgend aan verbonden hebben is de stichting Zeldzamen Ziekten Fonds (ZZF). ZZF zet zich in voor mensen met een bijzondere ziekte. Bijzondere ziektes hebben vaak geen prioriteit bij de farmaceutische industrie en daardoor worden medicijnen en goede behandelmethodes vaak niet of nauwelijks onderzocht. ZZF zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar specifieke zeldzame ziektes. Daarnaast organiseert ZZF meerdere malen per jaar ‘lotgenoten contactdagen’. Deze dagen zijn bedoeld om families die te maken hebben met een zeldzame ziekte binnen de familie een leuke dag te bezorgen en met elkaar in contact te brengen.

Wij ondersteunden het ZZF dit jaar voor de vierde keer middels een financiële bijdrage voor onderzoeksdoeleinden en bij de organisatie van de ZZF RIB Rally 2019.

ZZF-RIB-Rally-II-scaled
Visual
Berkman Tankpas - blij met Berkman

Door de scherpe prijzen van Berkman rijd ik altijd voordelig! Zeker met de Berkman Tankpas

Esther – Tankpas gebruiker

Visual
kopie tankbon aanvragen

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.