Afschrijving €200,-

Heel soms zie jij na het tanken een afschrijving van €200,- terwijl je voor minder getankt hebt. Dat zit zo!

opbouw benzineprijzen
Visual

Waarom zie ik een afschrijving van €200,- na het tanken?

Als je tankt bij een onbemande pomp en vooraf betaald, wordt er door de bank van tevoren een bedrag gereserveerd voordat je gaat tanken. Dat gebeurt zodra jij gepind hebt voordat je gaat tanken. Dit bedrag is €200,- en is het maximale bedrag dat getankt mag worden per tankbeurt. Deze reservering wordt een pre-autorisatie genoemd en is een Europese afspraak. Het is dus niet een Berkman specifieke regeling, maar gebeurt bij ieder station waar jij voor jouw tankbeurt betaald. De reservering duurt enkele minuten en wordt meteen gecorrigeerd naar het werkelijke bedrag waarvoor je getankt hebt als je klaar bent met tanken.

Het kan gebeuren dat er een storing plaatsvindt bij de tussenpartij die alle pintransacties behandelt, of bij jouw bank zelf. Dit heeft tot gevolg dat de reservering van het bedrag langer duurt, waardoor de correctie pas later kan worden doorgevoerd. Het is niet altijd duidelijk wanneer de correctie wordt doorgevoerd, maar zeker is dat het altijd automatisch rechtgezet wordt.

Berkman kan je in ieder geval verzekeren dat het gereserveerde bedrag nooit op onze rekening wordt ‘vastgehouden’. Wij krijgen dit bedrag nooit binnen en hebben hier dan ook geen verdere invloed op; wij kunnen je slechts adviseren jouw bankrekening regelmatig te controleren en indien gewenst contact op te nemen met jouw bank.

Brandstof besparen
Visual
Berkman Tankpas - blij met Berkman

Door de scherpe prijzen van Berkman rijd ik altijd voordelig! Zeker met de Berkman Tankpas

Esther – Tankpas gebruiker

Visual

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.