Wolf smeermiddelen

Sinds 2012 zijn wij officiële distributeur van de producten van Wolf Oil Corporation. De naamsbekendheid van Wolf in Nederland is (nog) beperkt, maar het bedrijf is één van de grootste producenten van smeermiddelen in Europa. Wolf produceert al jaren smeermiddelen voor een aantal grote merken, maar sinds 2011 zijn ze gestart met de productie van smeermiddelen onder eigen label ‘Wolf lubricants’.

Wij hebben samen met Wolf een productschap speciaal voor tankstations ontwikkeld. Met een schap van ongeveer één meter breed en vijf schaplagen dek je 90% van het Nederlandse wagenpark. Het schap wordt helemaal aangekleed in de uitstraling van Wolf waardoor het geheel er verzorgd en strak uit komt te zien. In het schap monteren wij een frame met een iPad, waarmee klanten op basis van hun kenteken direct de juiste olie voor hun voertuig kunnen opzoeken. Dus nooit meer zoeken in de autopapieren of lastige discussies met de klant over de ‘juiste’ olie.

Om de tevreddenheid voor de klant nog veel eenvoudiger te maken hanteren wij een advies verkoopprijs van € 15,95 per liter voor alle soorten olie. Hierdoor maakt de klant geen keuze meer op basis van prijs, maar gaat hij of zij altijd voor de olie die geadviseerd wordt en dat is uiteraard veel beter voor het voertuig. Daarbij is € 15,95 aanzienlijk goedkoper dan veel A-merken olie en dus ook veel gunstiger voor de klant.

Onze resultaten hebben uitgewezen dat deze prijsstrategie niet alleen gunstiger is voor de klanten, maar ook voor de retailer. Binnen zes maanden na introductie van Wolf op onze eigen tankstations verkochten wij meer olie en was ook de gemiddelde marge per product gestegen. Op onze BP tankstations verkopen wij momenteel Wolf smeermiddelen naast de producten van Castrol en ook daar merken wij dezelfde positieve resultaten. De producten van Wolf leveren ondanks de €15,95 per liter meer marge dan de producten van Castrol met een gemiddelde verkoopprijs van boven de €20,00 per liter.

Betalen via je smartphone Bekijk deze innovatie!
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0036.56.950.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement - Laadpas Privacy