Familiebedrijf

Kolenhandel De Moriaan
Op 1 mei 1903 neemt Johannes Berkman (1e generatie) de kolenhandel over van zijn baas Jan Huijser. Die overname vormde de start van het familiebedrijf “Berkman”. Eerst werd er gehandeld onder naam “De Moriaan”, deze naam was afkomstig van het toentertijd bekende kinderliedje “Moriaantje zo zwart als roet”. Met paard en wagen werden de zakken kolen aan huis afgeleverd. Later werd de kolentransport gemoderniseerd naar treinwagons en vrachtwagens.

Omstreeks 1960 opende Berkman in Barendrecht haar eerste tankstation. Het tankstation bestond uit één pomp met superbenzine, een wringerbok met een wringer en een emmer, een luchtpomp en een vitrine voor accessoires. Het tankstation bevond zich destijds op hetzelfde terrein als de kolenloods aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht.

Berkman voorzag dat de kolenhandel tegen die tijd geen eindeloze toekomst meer voor zich had en besloot haar blik uit te breiden naar andere bedrijfsmogelijkheden. In de periode 1960 tot 1980 richtte Berkman zich onder andere op:

  • Berkman Tankstations (omstreeks 1960),
  • Carwash faciliteiten (omstreeks 1960),
  • Berkman Autotransport (omstreeks 1975),
  • Autobedrijf Berkman – Visser (omstreeks 1975),
  • Vobex (1976 – dat nog altijd onder de naam “Berkman Forwarding” internationaal doorgroeit),
  • Tankstation winkel (omstreeks 1980)

Vandaag de dag is Berkman Energie Service BV de oliehandel waarin alle activiteiten op het gebied van tankstations, autowassen, winkels en brandstoffenhandel zijn ondergebracht. Berkman Forwarding BV is het bedrijf dat is voortgekomen uit Vobex en is uitgegroeid tot een internationale expediteur met eigen vestigingen in Nederland (2 vestigingen), China (5 vestigingen), Hongkong, Vietnam en India. Alleen het autobedrijf Berkman – Visser is een aantal jaren geleden verkocht.

“Persoonlijk” en “Betrouwbaar”
Als familiebedrijf staan deze twee kernwaarden bij ons centraal. Iedereen die in contact komt met Berkman moet dit ervaren. Persoonlijk contact, beloftes nakomen, duidelijke afspraken, geen kleine lettertjes en mocht er eens iets fout gaan altijd zorgen dat het netjes wordt opgelost. Berkman is sinds 1903 groot geworden door persoonlijke aandacht voor alles en iedereen waar we mee samenwerken en is daarmee ook een zeer betrouwbare partner voor veel relaties.

Voordelig, Snel, Persoonlijk & Schoon!
De focus van Berkman ligt bij het netwerk van tankstations met eventueel bijbehorende autowas faciliteiten en winkels. De tankstations van Berkman onderscheiden zich door zich volledig te richten op vier elementen:

Voordelig
Alle Berkman tankstations behoren altijd tot de voordeligste van de omgeving

Snel
Op (bijna) alle Berkman tankstation kan de klant buiten direct afrekenen en daarmee snel weer zijn of haar weg vervolgen

Persoonlijk  
Als familiebedrijf staat ‘persoonlijk’ bij ons centraal. Wij willen daarom alle klanten zoveel mogelijk persoonlijk leren kennen en inspelen op ieders persoonlijke behoefte

Schoon  
Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat blijkt in de branche helaas toch niet het geval. Wij houden onze tankstations nauwlettend in de gaten en zorgen dat deze altijd schoon en netjes zijn.

Meer informatie over Berkman? Bekijk onze brochure
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement