Typen tankende klanten

In het brancherapport van de BOVAG van oktober 2016 wordt er onderscheid gemaakt tussen vijf typen tankende klanten. Voor het onderzoek zijn 150.000 automobilisten gevraagd naar hun tankgedrag, de keuzes die ze hierbij maken en de redenen voor deze keuzes. Hieruit kwamen onderstaande vijf typen tankende klanten naar voren. Wij willen er natuurlijk alles aan doen om per tankstation in te spelen op onze typen klanten! Vertel jij ons welk type tanker jij bent onder het nieuwsbericht van de Berkman Bonus app? Wij zijn erg benieuwd…

Combinerende tanker
Hoewel het tanken voor deze groep een noodzakelijk kwaad is, willen deze consumenten toch het beste ervan maken door andere zaken te doen tijdens de tankstop. Denk aan het doen van boodschappen, het wassen van de auto en het drinken van een kop koffie.

Prijsbewuste tanker
Deze klantengroep is uiteraard vooral op zoek naar de laagst mogelijke prijs en weet precies op welk moment bij welk tankstation hij daarvoor moet zijn. De tankbeurt inplannen in de agenda en ervoor moeten omrijden, zijn beide geen probleem. Daarnaast is de klant zeer actiegevoelig en houdt hij door middel van apps scherp in de gaten of hij ergens nóg goedkoper uit kan zijn.

Pauzerende tanker
Een pauzerende tanker wil van de tankbeurt een rustmoment maken, niet alleen voor hemzelf maar ook voor medepassagiers. bijvoorbeeld gezinsleden. Hij maakt graag gebruik van een tankshop of restaurant en hoewel het tanken een verplichting is, ziet hij ook voordelen.

Onzekere tanker
Vindt het tanken lastig en laat dit bij voorkeur door iemand anders doen. De onzekerheid begint al bij het binnenrijden. “Waar moet ik staan? Waar zit de tankdop. Ook is er twijfel na het tanken. Moet ik wegrijden voor of na het betalen? En wat als er een auto voor me staat?”

Functionele tanker
Automobilisten in deze categorie willen simpelweg zo vlug mogelijk klaar zijn. Een tankbeurt moet snel gaan en hij wil niet in de rij staan bij de pomp of bij het afrekenen. Hij weet wanneer het niet druk is en stemt zijn tankstationbezoek daarop af. Ook de kassa-aanbiedingen zijn hem een doorn in het oog.

»
Blijf op de hoogte van de laatste acties. Aanmelden nieuwsbrief
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement