Ontmoet Chauffeur Rien Vuik

Chauffeurs zijn belangrijke mensen binnen onze organisatie. Zonder hen komt de brandstof niet op locatie. Maar hoe is het eigenlijk om chauffeur te zijn? Om hier achter te komen zijn we in gesprek gegaan met Rien Vuik, die inmiddels al 5 jaar chauffeur is bij Berkman.

Chauffeur Rien voor een foto van een vrachtwagen
Visual

“Ik heb 11 jaar bij een ander bedrijf gereden. Dat was internationaal en heel ander werk. Veelal met (zee)containers en stukgoed. Doordat ik internationaal reed was ik veel weg van huis. Uiteindelijk is dit op mijn pad gekomen. Zodat ik meer thuis kon zijn bij mijn vrouw en kinderen” aldus Rien.

Hij beschrijft hoe een gemiddelde dag als tankwagen chauffeur eruit ziet: “We hebben een boardcomputer en daar registreer je alles. Met een dagdienst begin je met laden op de locatie die de planner aangeeft, daar waar de prijzen op dat moment het meest gunstig zijn.

Na het laden ga je naar de klant toe. Op locatie aangekomen sluit je de kabel en slangen aan en peil je om te kijken wat er nog in de tank zit en wat er eventueel nog bij kan. De planning geeft altijd een inschatting van de hoeveelheid liters die nog in de tank kan, over het algemeen klopt dat.

Berkman tankstations
Visual

Als je wagen dan na het lossen leeg is ga je weer terug om te laden om de volgende rit te doen. Maar je hebt ook wel eens meerdere stations in één rit. En zo gaat het een beetje in zijn werk. Bij bemande stations loop ik vaak nog even naar binnen om gedag te zeggen; dat vind ik ook het leuke van de dagdienst”

Vooral de servicegerichtheid van Berkman past goed bij Rien:”Wij komen overal. Dat vind ik ook leuk, even lekker een praatje maken, lachen, bakkie doen en dan ga je weer verder.

We leveren ook aan witte pompen (geen Berkman locaties). En daar bouw je ook een band mee op. Ik denk dat mensen nog steeds gevoelig zijn voor persoonlijke goede service. Als je goed werk levert moet dat zich ooit terugbetalen.”

“De bepaalde manier van vrijheid vind ik top,” zo beschrijft Rien. “Je bent alleen, doet lekker je eigen dingetje maar ook de sociale contacten vind ik heel leuk. En ik vind daarnaast de hele logistiek interessant. Ik leg voor mijzelf de lat altijd hoog en dat maakt voor mij het werk leuk; kwalitatief goed werk leveren zodat mensen tevreden zijn.”

Berkman vrachtwagen
Visual
Chauffeur Rien voor een foto van een vrachtwagen

“Kwalitatief goed werk leveren, zodat mensen tevreden zijn

Visual

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.