Tankstation Loogman

 • Welke naam staat er bij jullie op de luifel?
  Kees IJzebaart (algemeen directeur) Ger Loogman en Jaap Vieveen (eigenaar): ”Ons tankstation bestaat al vanaf 1964. Vanaf het begin af aan staat er Loogman op onze luifel. Eerst werd daar nog Witte Pomp aan toegevoegd, maar sinds de laatste jaren noemen we ons bedrijf Loogman Tanken & Wassen”.
 • Hoe bent u bij Berkman terecht gekomen?
  Kees IJzebaart: ”Onze bedrijven lijken qua structuur en mentaliteit erg op elkaar. Met beide benen op de grond en specialist willen zijn in datgene wat we doen. Ons specialisme richt zich voor een groot deel op het auto’s wassen, terwijl de firma Berkman zich veel meer richt op tanken en brandstofleveringen.
  Ger: ”Berkman bestaat al iets langer dan ons bedrijf maar is van oorsprong ook een Witte of Vrije pomp zoals dat toen genoemd werd. We kwamen elkaar met regelmaat tegen op bijeenkomsten en ongeveer tien jaar geleden is er een groepje ontstaan van grote vrije pomphouders. Daaruit is een mooie relatie gegroeid waarbij er eerst een samenwerking is ontstaan met betrekking tot inkoop op de vrije markt. We reden toen nog met onze eigen tankwagen en een eigen chauffeur. Sinds een paar jaar hebben we onze eigen tankwagen stil gezet en laten we ons nu in het geheel bevoorraden door de tankwagens van Berkman”.
  Jaap: ”In de negentiger jaren kwamen wij met een aantal grote witte pomphouders bij elkaar om van elkaar te leren. Pieter en Jan Berkman schoven daar regelmatig bij aan en zetten zich daar vol voor in. Dit was het begin van onze langdurige samenwerking.”
 • Waarom heeft u voor Berkman gekozen?
  Kees: ”Van oudsher waren wij wars van de grote oliemaatschappijen. Wij wilden onafhankelijk zijn en blijven. Natuurlijk zagen wij ook in, dat onze volumes te klein waren om een echte speler in de markt te zijn en te blijven, qua inkoop. Gezien het feit dat de firma Berkman een specialist is op dit gebied, wij al jarenlang goede relaties onderhielden en wij ook ons voordeel zagen in een goede samenwerking, hebben wij gekozen voor Berkman”.
  Ger: ”Ik vind het vooral belangrijk dat er een klik is en wederzijds respect dat we als bedrijven voor elkaar hebben. Omdat we beiden al jaren in de handel zitten, er vertrouwen is en we ook af en toe kritische opmerkingen naar elkaar kunnen maken, zitten wij helemaal goed zo!”
  Jaap: ”Berkman is net als Loogman een echt familiebedrijf die net zoals wij harde werkers zijn en op een eerlijk manier geld willen verdienen. Vanaf het begin hebben wij een klik met de firma Berkman en is onze samenwerking steeds verder gegroeid.”
 • Waarin verschilt Berkman van de rest? 
  Kees: ”Voor ons is vooral het vertrouwen in een organisatie, maar vooral ook in de mensen er achter hebben, van groot belang. Als je iets afspreekt, dan gebeurt het ook. Daar naast hadden wij een doel qua inkoop en samen maken we dit doel waar! Hoe mooi wil je het hebben?”
  Ger: ‘Het vertrouwen en respect dat er tussen Berkman en ons is, geeft ons het gevoel dat wij een bijzondere samenwerking hebben. Berkman is betrokken bij ons en wij zijn betrokken bij Berkman.”
  Jaap: ”Vertrouwen is het sleutelwoord!  Wij vertrouwen op hun expertise van de inkoop van de brandstoffen en dit vertrouwen betaalt zich terug in een goede inkoopprijs en brutomarge.”
 •  Waar moet Berkman nog beter in worden?
  Kees: ”Wij zijn zeer tevreden over de huidige situatie. Dat komt vooral ook omdat wij onze eigen koers varen en wij alleen inkopen via de firma Berkman. Alle overige activiteiten die de firma Berkman ook aan biedt, gebruiken wij niet. Berkman doet wat we hebben afgesproken. Dat geeft ons een goed gevoel!”
  Ger: ”Dat is een lastige vraag! Berkman is een solide bedrijf, met fijne mensen en een gedegen strategie. Ga zo door!”
  Jaap: ”Lastige vraag: innoveren ? Wellicht biedt het ‘nieuwe bediend tanken’ de comfort Lane, (nog nooit was tanken zo snel en makkelijk), mogelijkheden voor een aantal tankstations; nieuwe brandstof(fen) op haar tankstation(s); denkend aan super 100 plus, de brandstof voor echte liefhebbers van auto’s en motoren.”

 

 

Benieuwd naar ons projecten & innovaties? Lees het hier!
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement