Tankstation Walik

Welk merk stond er voor Berkman op de luifel?

Peter: Er hebben behoorlijk wat namen op de luifel gestaan. Mijn ouders zijn in 1969 begonnen met Chevron. Hierna hebben Texaco, Shell, Van Gelder aardolie en de laatste 18 jaar Total op de luifel gestaan. Sinds 1 november 2017 staat hier met trots Berkman Walik!

Hoe bent u bij Berkman terecht gekomen?

Peter: Ik ben opgegroeid binnen de branche. Als kleine jongen stond ik al ramen te zemen van de auto’s van klanten die bij mijn ouders kwamen tanken. In 1991 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen en ben ik het tankstation gaan verhuren aan mijn broer. Sinds half 2017 sta ik zelf weer aan het roer van mijn eigen tankstation. Omdat het contract bij Total ophield ging ik op zoek naar een nieuwe energieservice. Tien jaar geleden is er al eens iemand van Berkman langs geweest maar toen heb ik hier niets mee gedaan. Mijn relatie, Piet Splunter van SRS Reclame, vertelde mij over Berkman Energie Service en dacht dat wij wel een goede match zouden kunnen zijn.

Waarom heeft u voor Berkman gekozen?

Peter: Voor de definitieve beslissing om mij bij Berkman aan te sluiten heb ik 4 maanden de tijd genomen. Ik heb het tankstation gesloten en heb mijzelf de tijd gegeven om op bezoek te gaan bij andere Berkman stations in de buurt. Deze bezoekjes hebben mij goed gedaan. Ik heb kunnen sparren met de eigenaren van de andere locaties en veel ideeën op kunnen doen. Na mijn gesprek bij Berkman op het kantoor was ik eigenlijk gelijk om. Ik had direct een goede klik met iedereen en had er echt een goed gevoel bij. Ik ben echt een gevoelsmens en mijn gevoel heeft me nog nooit in de steek gelaten dus ik was zeker van mijn keus, ik ging in zee met Berkman!

In het begin waren de kleuren op de gevel wel even wennen voor me. Nu we een jaar open zijn, zijn de kleuren en ons logo inmiddels een begrip geworden in de buurt. Ik kan nu met trots naar mijn gevel kijken en zie de kleur oranje voor overwinning en geel voor het sterk opvallen, onder alle omstandigheden.

Waarin verschilt Berkman van de rest?

Peter: Ik voel me bij Berkman nu echt thuis. Het familiegevoel wat er heerst heb ik niet vaak meegemaakt. Het voelt, net als in 1969 bij Chevron, eigenlijk weer als thuiskomen. Bij de meeste grote namen ben je toch een nummer. Bij Berkman zijn we één grote familie waar we samen dingen doen en met elkaar dingen bereiken. Bij ons in de regio is Berkman nog niet echt bekend. Ik wil ervoor zorgen dat Berkman hier echt een plek en naam krijgt! En dit gaat de goede kant op moet ik zeggen, we zijn in een jaar tijd gegroeid naar mooie liters en dit hebben we echt met elkaar gedaan!

Waar moet Berkman nog beter in worden?

Peter: In eerste instantie vond ik de kleuren van het logo helemaal niets. Nu ben ik er juist blij mee, de kleuren knallen er lekker uit en vallen echt op! Wat ik iedereen graag mee wil geven is dat we met elkaar zuinig moeten zijn op al onze medewerkers. We moeten zorgen dat de familie zo goed mogelijk bij elkaar blijft want samen boeken we de beste resultaten! Alleen stel je niets voor, samen ben je sterk!

Blijf op de hoogte van de laatste acties. Aanmelden nieuwsbrief
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement