Nieuwe brandstofstickers

Vanaf 12 oktober maken wij gebruik van nieuwe brandstofstickers die wettelijk verplicht zijn, evenals bij alle andere tankstations. Wij begrijpen dat dit voor verwarring kan zorgen. Daarom willen wij graag voor verheldering zorgen, zodat jij alsnog plezierig en gemakkelijk kunt bijtanken bij een van onze tankstations.

 

De nieuwe brandstoflabels die vanaf 12 oktober verplicht worden, zijn geen vervanging voor oude benamingen van de brandstoffen. Dit heeft afgelopen periode regelmatig voor verwarring gezorgd, wat volgens Erik de Vries van NOVE, onnodig is. De nieuwe stickers vervangen namelijk niet de oude benamingen, maar zeggen iets over het maximale percentage biobrandstoffen dat is toegevoegd aan de brandstof. De nieuwe stickers biedt jou als klant dus meer duidelijkheid, temeer omdat dit in de hele EU op dezelfde wijze wordt doorgevoerd.

Omdat er steeds meer brandstofvarianten bij komen heeft de Europese commissie, in overleg met betrokken brancheorganisaties, besloten om deze uniforme stickers verplicht te stellen, zodat jij als weggebruiker in de hele EU weet of een bepaalde brandstof geschikt is jouw voertuig. Dat is voor ons allemaal belangrijk omdat niet alle motoren geschikt zijn voor alle brandstoffen, voornamelijk met een hoger percentage biobrandstof. Dit staat los van termen als E95 of E98 (die iets zeggen over het octaangehalte in een benzine). Deze namen zullen dus gewoon blijven bestaan.

Euro95 

Wij krijgen, door verwarrende en soms verkeerde berichtgeving in de media, veel vragen over de Euro95, die volgens velen met een E10 sticker aangeduid zou moeten worden. Dit is niet het geval. Zoals ook in eerder genoemd artikel wordt vermeld, is Euro95 nog altijd voorzien van maximaal 5% Ethanol, en dus behoort hier de sticker met E5.

Heb je hier verder nog vragen over, of wil je weten welke brandstof bij je favoriete Berkman Tankstation beschikbaar is? Kijk dan hier, of neem contact op met onze klantenservice!

«
»
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief Schrijf je in voor de Berkman Nieuwsbrief!
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement