Landelijke adviesprijzen, pompprijzen en kortingsacties. Hoe zit dat nu precies?

Landelijke adviesprijs van brandstof

Brandstofprijzen zijn afhankelijk van de prijs van ruwe olie. Daar bovenop komen nog kosten voor opslag, distributie en verwerking, btw en accijns. Al deze kosten bij elkaar opgeteld vormen uiteindelijk de landelijke adviesprijs. Deze landelijke adviesprijs kan per dag verschillen.

Van landelijke adviesprijs naar pompprijs

Omdat wij weten dat tanken niet de leukste uitgave is geeft Berkman standaard een hoge korting op de landelijke adviesprijs. Berkman bestaat al sinds 1903 en is altijd koploper geweest op het gebied van innovaties binnen de branche. Door diverse geautomatiseerde processen en besparingen kunnen wij onze klanten deze standaard hoge korting bieden.

De landelijke adviesprijs min de standaard hoge korting vormt de uiteindelijke prijs die je als klant per liter betaalt, de pompprijs dus. Omdat de landelijke adviesprijs dagelijks kan verschillen geldt dat ook voor de pompprijs.

Dus stel dat de landelijke adviesprijs voor de Euro95 op vrijdag €1,62 euro is, dan betaal je bij ons, met bijvoorbeeld 14 cent korting, €1,48 euro per liter. Is de landelijke adviesprijs voor de Euro95 op zaterdag €1,63, dan betaal je bij ons €1,49 euro per liter. Maar dit geldt ook wanneer de landelijke adviesprijs daalt. Dus wordt de landelijke adviesprijs op zondag €1,61 euro per liter, dan betaal je bij ons €1,47 per liter.

Actiekortingen

Dit geldt ook voor speciale actiekortingen. Wanneer wij communiceren dat we bij één of meerdere tankstations een extra hoge korting geven op één van onze brandstoffen, dan is dit ook t.o.v. de landelijke adviesprijzen. Deze actiekorting vervangt dan de standaard korting die we aan de betreffende pomp geven.

«
»
Kijk hier voor een Berkman Tankstation bij jou in de buurt Tankstations
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement