Interview Peter de Kluijver, medewerker Berkman Barendrecht

“Klanten met een lach zien weggaan dat is het leukste wat er is.” 


A
fgelopen zaterdag was je natuurlijk officieel 20 jaar in dienst bij Berkman. In de shop en via social media ontving je veel felicitaties, hoe vond je dat?

Klopt dat deed mij echt heel goed! Ook de reacties van klanten zijn heel leuk. Zo sprak ik vanochtend nog een klant die zei “Ik kijk niet eens naar de prijs maar ik kom tanken, gewoon omdat het gevoel goed is hier”. Dus ja, wij proberen gewoon om mensen een goed gevoel te geven en mee te geven wanneer ze weer weggaan. Het kost niks maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Dus dit soort reacties zijn ontzettend leuk om te horen.

Dus je krijgt een soort bevestiging dat je dat gevoel bij klanten goed overbrengt.

Ja, je geeft ze plezier. Klanten komen natuurlijk om te tanken maar ook voor het praatje. Niet dat die altijd ellelang zijn maar ik vraag altijd even vragen hoe het gaat of ik kan helpen of wat dan ook. Het is gewoon leuk om zulke positieve berichten te ontvangen.

Hoe ben je bij Berkman terecht gekomen?

Ik ben bij Berkman terecht gekomen via een uitzendbureau. Ik zag een vacature staan en daar heb ik toen op gereageerd waarna ik destijds ben aangenomen.

Waarom koos je voor een vacature bij Berkman?

Ik heb daarvoor bij mijn ouders gewerkt op tankstation Donkersloot de Haan in Ridderkerk. Er werd toen een nieuw station gebouwd in 89, daar zijn mijn ouders toen aangesteld als exploitanten. Ik had op dat moment geen werk en ben toen bij Berkman gaan werken. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik in de tankstation wereld terecht zou komen. Ik zit zelf in de muziek, ben slagwerker, dirigent en muziekdocent. Ik wilde eigenlijk de muziekwereld in maar dat is niet gelukt en ja, toen ben ik eigenlijk gewoon blijven hangen bij Berkman omdat het heel leuk is.

Ben je tegenwoordig ook nog bezig in de muziek?

Ja zeker, ik geef bij twee muziekverenigingen les, waar ik slagwerk doceer. En daarbij dirigeer ik ook een orkest in de jeugdslagwerkgroep en senioren slagwerkgroep.

Je gaf net aan dat je bent blijven hangen omdat je het hier zo leuk hebt. Wat maakt het werken bij Berkman nou zo leuk?

Omgaan met klanten. Dat is mij eigenlijk met de paplepel ingegoten. Mijn vader was vroeger SRV man. Als er iemand jarig was liepen wij altijd met kratten bier 5-8 trappen omhoog om die af te leveren bij tante Jannie, Truus noem het maar op om ze na een paar dagen (of een week) weer op te halen. Dus ja, het klantvriendelijke zit bij mij in mijn genen. Het omgaan met klanten vind ik fantastisch.

Klanten met een lach zien weggaan dat is het leukste wat er is. De klant een goed gevoel geven en meegeven dat is waar je het voor doet en uiteraard dat ze weer terug komen natuurlijk haha.

Dat klanten terugkomen is natuurlijk ook heel fijn haha. Merk je ook verschil bij een klant nadat je een gesprekje met hem/ haar bent aangegaan?

Zeker. Klanten die bijvoorbeeld niet weten hoe het bij de Pitstop werkt komen heel verbaasd de auto uit en willen zelf gaan tanken, vaak denken ze dat het extra kost wanneer wij voor hun tanken. Als ik dan uitleg dat wij voor ze tanken, ze lekker kunnen blijven zitten en vanuit hun auto kunnen betalen zonder dat dit iets extra’s kost zijn ze echt verrast. Ze vertellen dit vaak ook door aan vrienden of familie. Dat vind ik zo leuk om te horen.

Ook mensen die slecht ter been, gehandicapt zijn of mensen die helemaal niet achter het stuur vandaan kunnen komen weten ons te vinden. Die mensen doe je met de Pitstop zo veel plezier, echt ontzettend leuk om dat te zien.

Hoe zou je Berkman omschrijven in een paar woorden?

Klantvriendelijk, veelzijdig en betaalbaar. Dat zijn wel de dingen die als eerst bij mij naar voren komen. We staan natuurlijk bekend om het tanken maar naast het tanken zijn wij als Berkman heel veel meer. De klant kan bij ons meer dan alleen tanken. Denk aan de Bakery, wassen, banden oppompen, stofzuigers enzovoort. We voorzien in steeds meer behoeftes van de klant.

Ben je van plan om nog lang te blijven werken bij Berkman?

Je weet het nooit. Ik werk hier nu 20 jaar, meer dan 30 jaar in het tank vak. Ik ben er echt toevallig in beland maar ik zie mijzelf niet meer zo 1,2,3 weggaan. Natuurlijk hebben we allemaal weleens periodes dat je het wat minder naar je zin hebt maar het werk wat ik hier doe geeft mij zoveel energie, ik ga hier voorlopig niet weg.       

«
»
Blijf op de hoogte van de laatste acties. Aanmelden nieuwsbrief
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement