Afschrijving €125,- na transactie

Wanneer je tankt bij een onbemande pomp, wordt er door de bank van te voren een bedrag gereserveerd voordat je gaat tanken. Dit bedrag bedraagt €125,- en is het maximale bedrag dat getankt mag worden per tankbeurt. Deze reservering wordt pre-autorisatie genoemd en betreft een Europese afspraak. De reservering duurt enkele minuten en wordt meteen gecorrigeerd naar het werkelijke bedrag waarvoor je getankt hebt.

Het kan gebeuren dat er een storing plaatsvindt bij de tussenpartij die alle PIN-transacties behandelt, of bij jouw bank zelf. Dit heeft tot gevolg dat de reservering van het bedrag langer duurt, waardoor de correctie pas later kan worden doorgevoerd. Het is niet altijd duidelijk wanneer de correctie wordt doorgevoerd, maar zeker is dat het altijd rechtgezet wordt. Berkman kan je in ieder geval verzekeren dat het gereserveerde bedrag nooit op onze rekening wordt ‘vastgehouden’. Wij krijgen dit bedrag nooit binnen en hebben hier dan ook geen verdere invloed op; wij kunnen je slechts adviseren jouw bankrekening regelmatig te controleren en indien gewenst contact op te nemen met jouw bank.

Huidige storing bij de Rabobank

In verband met een storing bij de Rabobank, wordt de reservering bij deze bank niet direct vrijgegeven. Hierdoor lijkt het alsof je na de tankbeurt €125,- ‘kwijt’ bent maar dit is niet het geval. De correctie met het daadwerkelijk getankte bedrag heeft alleen, door deze verstoring, vertraging opgelopen. Dit probleem en direct ook de oplossing ligt bij de Rabobank. Het gereserveerde bedrag zal na de storing gewoon worden teruggestort op jouw rekening. We raden je aan regelmatig jouw bankrekening te controleren en indien gewenst contact op te nemen met de Rabobank.

«
»
Blijf op de hoogte van de laatste acties. Aanmelden nieuwsbrief
© 2018 Berkman Energie Service BV | KvK: 24126900 | BTW: NL0098.48.836.B01 - Algemene Voorwaarden - Tankpas Voorwaarden - Privacy Statement